Op 29 november waren ruim 150 deelnemers – in teams van zes personen – naar De Vianden gekomen voor de derde Ginnekense quiz. De deelnemers kregen een grote variatie aan vragen voorgeschoteld. Zo werd de kennis getoetst over het Ginneken, muziek en geluid, actualiteit, evenementen en nog veel meer. Afsluiter was de fotoronde, altijd weer een hersenkraker.

Aan het einde van de avond had Gilde De Baronie de meeste punten verzameld. Zij blonken niet alleen uit in vragen over de Ginnekense geschiedenis, maar ook over muziek en geluid. Ondanks een uitglijder op het gebied van actualiteit bleven zij de andere teams voor. Zoals Baronie-gids Jan Joosen het verwoordde: “Doe mee met onze wandelingen en de kennis komt vanzelf!”

Op de tweede plaats eindigde de winnaar van vorig jaar, Biljartvereniging Ginneken. Dankzij een goede laatste ronde kwamen zij in punten gelijk met De Zuiderlingen. Omdat de biljarters de bonusvraag beter hadden beantwoord, was de tweede plaats voor hen en de derde voor De Zuiderlingen. De vierde plaats was voor VZG, die de vragen over actualiteit het beste hadden beantwoord. Wijkvereniging Ginneken = Ginneken eindigde op de vijfde plaats.

De organisatie was blij met de goede opkomst, maar ook met de verscheidenheid aan teams. Er waren verenigingen op het gebied van muziek, carnaval, geschiedenis, sport en ontspanning, maar ook vriendenteams en straatteams. De Van Duijvenvoordestraat deed het goed met twee teams in de top-tien. De aanmoedigingsprijs was voor een Vlaams team uit de Okeghemlaan. Hun inburgering is naar eigen zeggen nog in volle gang.

 

 

                                                    

 

 

 

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 Zondag 8 december 2019

 

Dansmatinee Madjoe Breda

 

Aanvang 12:00 uur tot 17:00 uur

 

   

 

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Zondag 15 december 2019

 

Kumpulan Luar Biasa

 

Aanvang 14:00 uur tot 19:00 uur

 

 

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++